loading

Dubrovnik - biser Jadrana

Dubrovnik - biser Jadrana
Polazak:

Dubrovnik je jedan od najlijepših gradova na Mediteranu. Ovaj srednjovjekovni grad je riznica povijesti i umjetnosti. Upisan je u UNESCO-ov registar svjetske spomeničke baštine, pa unutar zidina nije dozvoljen saobraćaj osobnim vozilima. Gradske zidine su duge 1940 m, a 6 m široke. Moguće ih je u cjelosti odšetati. Zidine su najbolje očuvani fortifikacijski sistem u Europi i obuhvaćaju savršeno očuvani kompleks vanjske, privatne i sakralne građevine iz svih perioda gradske povijesti počevši od njegovog osnivanja u 7.st. Tu se prije svega ističu glavna gradska šetnica (Stradun), Knežev dvor, crkva sv. Vlaha, Katedrala, tri velike kule, Palača Sponza, Gradska vijećnica. Još jedna znamenitost je Orlandov stup. Od 1317. god. u Dominikanskom samostanu nalazi se najstarija apoteka u Europi. Najstariji Arboretum na svijetu u mjestu Trsteno podignut 1492. god. nalazi se također u blizini grada Dubrovnika.

OREBIĆ TOURS organizira cijelodnevni izlet autobusom u Dubrovnik od 8,00 do 19:00 sati. Ovaj prekrasan izlet polazi iz grada Orebića, poluotokom Pelješcom, poznatom po svojoj proizvodnji vina, ribi i solani. Na ovom području uzgajaju se najkvalitetnije kamenice i mušule.

Autobus dolazi na trg Pile ispred starog grada oko 10,30. Najpoznatiji spomenici koje bi trebalo posjetiti su: Onofrijeva fontana (velika i mala), Knežev Dvor, Palača Sponza, treća po starosti ljekarna u Europi, katedrala, franjevački samostan itd. Nakon posjeta starome gradu imati ćete slobodno vrijeme za ručak, te za kupovinu po trgovinama najpoznatije dubrovačke ulice Stradun. Nakon kratkog odmora krećemo autobusom natrag za Orebić gdje ćemo stići oko 19,00 sati i završiti ovaj naš prekrasan zajednički dan.

Pošalji upit

Polja označena zvjezdicom ( * ) su obavezna.

Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pravila privatnosti na ovoj web stranici.